relatiegericht-icon Relatiegerichte advocatuur
transparant-icon Transparante werkwijze
expert-icon Team van juridische experten
reactie-icon Snel antwoord
resultaat-icon Resultaatgerichte aanpak

Ambtenarenrecht

Advocaat ambtenarenrecht

Heeft een ambtenaar een conflict met de werkgever of wordt u als statutair ambtenaar ontslagen? Onze advocaten kunnen u steeds tegemoetkomen in alles wat rond rechtspositieregeling, de tucht, benoemingen en bevorderingen draait. Dankzij jarenlange expertise garanderen wij kwaliteitsvolle juridische dienstverlening en een uitgebreide juridische knowhow. Schakel een van onze gespecialiseerde advocaten in, en laat ons uw rechten op de best mogelijke manier verdedigen.

We work with people, not just lawyers
Flexibele dienstverleningTransparantie over kostenDoorgedreven expertiseSnel antwoord, met respect voor uw tijd

Experten ambtenarenrecht

Geschillen tussen ambtenaren en werkgevers vallen niet altijd onder het arbeidsrecht, en worden mogelijks geregeld door het ambtenarenrecht. Het ambtenarenrecht is een bijzonder rechtsgebied met heel wat aparte regels.

Wij begeleiden u op volgende vlakken:

  • Advisering inzake personeel- en tuchtdossiers
  • Procedures bij de Raad van State inzake benoemingen, bevorderingen, …
  • Procedure bij de burgerlijke hoven en rechtbanken in verband met ontslag

Het ambtenarenrecht omvat alles wat te maken heeft met het personeel van de overheid (zowel statutair als contractueel). U kunt aanspraak maken op een advocaat ambtenarenrecht bij alle geschillen die te maken hebben met uw rechtspositie als ambtenaar of als werkgever. Bijvoorbeeld wanneer u niet akkoord gaat met besluiten over de benoeming, een reorganisatie, besluiten over functie, ontslag, straffen en sancties.

Krijgt een ambtenaar dus bijvoorbeeld te maken met dreigend of onterecht ontslag of zijn er conflicten met de werkgever? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Door de bijzondere positie van de werkgever, is aangepast juridisch advies is hier dus zeker aangeraden. Een advocaat gespecialiseerd in de overheid kan u door dit ingewikkeld juridisch proces helpen en zorgen voor een uitgekiende oplossing.

Statutair of contractueel

Is de ambtenaar statutair of contractueel aangesteld? Aanstelling is een belangrijk gegeven om te weten welke rechten voor van toepassing zijn.

De overheid zelf werkte de rechtspositie van een statutaire ambtenaar uit. Zo worden negatieve beslissingen aangevochten bij beroepsorganen of de Raad van State.

Contractueel overheidspersoneel daarentegen, wordt aangeworven via een arbeidsovereenkomst. Geschillen over deze materie moeten dan beslist worden in de arbeidsrechtbank.

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere belangrijke verschillen op vlak van werving, sociale zekerheid, ontslag, etc. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u helpen en juridisch adviseren.

Reiner Tijs

Uw advocaat ruimtelijke ordening

Reiner Tijs

+15j ervaring
Antwoord binnen de 24u
+5000 cases
Relatiegericht

Reiner Tijs is in de expertise Overheids- en omgevingsrecht actief in het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, stedenbouw en milieu).

Door zijn jarenlange ervaring, netwerk en academische kennis weet hij u perfect te adviseren en bij te staan in het vergunningstraject, inclusief (administratieve) beroepsprocedures (Deputatie, Raad voor de Vergunningsbetwistingen, Raad van State).

r.tijs@forumadvocaten.be +32 3 369 95 65

Op zoek naar een advocaat ambtenarenrecht, met de nodige referenties om op een vertrouwelijke wijze uw belangen te behartigen?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Neem contact met ons op

Waarom Forum Advocaten?

Expertise

Uw zaak, onze expertise. U kan rekenen op kwaliteit dat gebaseerd is jarenlange ervaring. Forum Advocaten is gespecialiseerd in het overheids- en omgevingsrecht. Wij hebben op dit vlak een uitgebreide knowhow en jarenlange ervaring opgebouwd. U bent dus verzekerd van kwaliteitsvol advies en juridisch werk op topniveau.

Referenties

We kunnen heel wat referenties voorleggen van zaken waarbij onze cliënten ons selecteerden op basis van de beste prijs/kwaliteit. Zo konden we onze medewerking verlenen aan heel wat interessante en complexe omgevingsrechtelijke dossiers.

Resultaat

We beschikken over een team van creatieve, ervaren en gemotiveerde advocaten. Ze zijn niet alleen juridisch onderlegd, maar leggen ook de focus op de relatie met de cliënt. We zetten onze expertise, ervaring én geloofwaardigheid van onze advocaten in om maximaal resultaat te behalen.

Onze referenties

We kunnen in deze materie heel wat referenties voorleggen in publiek- en omgevingsrecht rond benoemingen, bevorderingen, waarderingen en tucht. Dit kan betrekking hebben tot bv. een stadsbouwmeester, politiecommissaris, een districtscoördinator, een OCMW-ontvanger, een informatie-ambtenaar, een projectcoördinator, een hoofddocent, een directeur van een sociale woonmaatschappij, een bediende bij het havenbedrijf belast met de ontwikkeling van een warmtenet, een advocaat-bemiddelaar, een bedrijfsjurist van een watermaatschappij, een Conservator bij de Koninklijke Bibliotheek van België, etc.

Met talrijke referenties en jaren ervaring, zijn we een partner die weet van aanpakken. Heeft u nood aan doordacht juridisch advies, aarzel niet om contact op te nemen met onze advocaten.