Internationaal recht

Bij grensoverschrijdende geschillen wordt de zaak complex, niet alleen omdat er vaak in verschillende talen moet worden gecommuniceerd maar ook omdat er moet worden rekening gehouden met verschillende soorten recht. De vraag moet worden gesteld naar welk recht van toepassing is en welke rechtbank bevoegd is (internationaal privaatrecht).

Europese en andere internationale wetgeving is van toepassing en daarmee moet rekening worden gehouden alvorens een oplossing kan worden bedacht voor een grensoverschrijdend probleem.

Zo ook is het bij een geschil dat niet onmiddellijk grensoverschrijdend is van belang om de supranationale wetgeving te kennen gezien heel wat zaken worden geregeld door de Europese Unie en dat dit een impact heeft op de interpretatie van ons nationaal recht.

Alle diensten die Forum Advocaten aanbiedt vanuit haar expertise biedt Forum Advocaten bovendien in het kader van internationaal ondernemen eveneens aan in 6 talen.

anwaltinbelgien.be
Law without language barriers

Internationaal ondernemen

Meertalige ondersteuning

Internationaal privaatrecht

Legal projectmanagement

Jana Kern

Jana Kern spreekt vloeiend 6 talen en heeft in verschillende landen en continenten gewoond. Deze combinatie zorgt ervoor dat zij niet alleen de taal van de cliënt in kwestie spreekt en begrijpt, maar dat zij ook op de hoogte is van het cultureel facet achter de taal, hetgeen van belang is om de noden van de cliënt volledig te begrijpen. Zij is gedreven om de cliënten in hun eigen taal bij te staan in haar vakgebied arbeids- en sociaal recht evenals in de coördinerende rol van projectmanager voor internationale (bouw) ondernemingen of particulieren die in België of in het buitenland bijstand nodig hebben in diverse praktijkgebieden. Als contactpersoon geeft zij binnen het kantoor de nodige aansturing aan de advocaten actief in het gespecialiseerde vakgebied evenals aan de correspondenten in haar netwerk buiten België in functie van de noden van de cliënt.

In haar dienstverlening combineert zij perfectionisme met eenvoud, zodat de cliënten over de grenzen heen snel de essentie begrijpen van wat nodig is om internationaal te ondernemen.

Onze recente publicaties