Amber Simons

Amber woont in Antwerpen, waar ze in 2019 de Engelstalige masteropleiding rechten aan de Universiteit van Antwerpen met grote onderscheiding heeft afgerond. Nadien behaalde ze de Master de spécialisation en droit international public aan de Université libre de Bruxelles, eveneens met grote onderscheiding.

Tijdens haar studies spitste Amber zich voornamelijk toe op het internationaal publiekrecht.

In 2018 heeft Amber stage gelopen op de ontwapeningsafdeling van de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties en andere instellingen in Genève. Daarnaast heeft ze een semester aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika gestudeerd. Tijdens haar jaar aan de ULB vertegenwoordigde ze de universiteit op de halve finale van de Manfred Lachs Moot Court Competition. Verder heeft ze ook ervaring opgedaan in het publiekrecht als zomerstagiaire.

Amber heeft gekozen voor een carrière in de advocatuur omwille van haar intrinsieke interesse in het recht, het intellectueel uitdagend karakter van het beroep en de dynamische werkomgeving, evenals haar maatschappelijke meerwaarde.