Sociaal recht

Op zoek naar een specialist sociaal recht? Ook het bredere sociaal recht waaronder het socialezekerheidsrecht en het sociaal strafrecht, behoort tot onze specialisatie, naast het arbeidsrecht.

Als werkgever dient u heel wat formaliteiten te vervullen om orde op zaken te houden zowel op de arbeidsvloer als achterliggend hetgeen heel wat administratie vergt.

Wanneer een sociaal inspecteur plots op de zetel van uw onderneming verschijnt om bijv. het afwijkingsregister voor deeltijdse tewerkstelling te controleren of na te zien of u wel gebruik maakt van de tijdelijke werkloosheid voor de juiste redeneren of eenvoudigweg te zien of u voldoende loon betaalt aan uw werknemers, dan is deze orde en administratie plots heel belangrijk.

Wij begeleiden u graag wanneer u toch opmerkingen zou krijgen zodat u weet hoe u de eventuele boete tot een minimum kunt herleiden en naar de toekomst een overtreding kunt vermijden.

Daarnaast treden wij uiteraard ook op voor de rechtbank indien u zou gedagvaard worden.

Ook procedures tegen de RVA of de mutualiteit behoren tot onze activiteit.

Geschillen met de RSZ

Sociaal strafrecht en inspecties

Geschillen met de mutualiteit

Geschillen met de RVA

Jana Kern

Zij staat vooral de ondernemer, maar ook de werknemer bij in binnen- en buitenland, en dit in 6 talen. Deze meertalige ondersteuning zorgt ervoor dat internationale ondernemingen op maat worden geholpen in hun eigen taal.

Zij is energiek, perfectionistisch en gedreven om ieder project tot een goed einde te brengen.

Maxime Jeanray

Maxime behaalde in 2016 de titel van Master in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen.

Hij is flexibel, positief en zet zijn schouders vol engagement onder verschillende projecten.

Jill Naets

Jill Naets behaalde in 2023 met onderscheiding de titel van Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen, waarbij ze zich specialiseerde in het sociaal recht en het strafrecht. Eerder behaalde ze ook de professionele bachelor bedrijfsmanagement – rechtspraktijk aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen.

Ze is sinds 2023 advocaat bij Forum Advocaten en ze legt zich binnen het kantoor vooral toe op het sociaal recht (arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht).

Ze is behulpzaam, nauwkeurig en proactief.

Onze recente publicaties