Aandeelhoudersovereenkomsten

Wanneer u met meerdere personen aandeelhouder bent in een vennootschap is de uitwerking van een goede aandeelhoudersovereenkomst cruciaal.

Afspraken rond het bestuur, controle, dividendpolitiek, voorkooprechten, volgrecht- en volgplicht, evenals exitclausules zijn cruciaal.

Wij nemen u mee in een strategische oefening om de mogelijke afspraken proactief onder de aandeelhouders te bespreken, wij bieden u de mogelijke opties en oplossingen, en stellen dan de aandeelhoudersovereenkomst op.

Voor familiebedrijven dienen ook familiale afspraken vastgelegd te worden in een zogenaamd familiecharter. Ook daarin staan wij u graag bij.

Vanuit onze expertise inzake geschillen weten wij wat er potentieel kan mislopen en kunnen wij proactief in de nodige oplossingen voorzien. Dit is waar wij als advocaat gespecialiseerd in aandeelhoudersovereenkomsten een meerwaarde kunnen bieden.

Frederic Rosiers

Frederic Rosiers is actief in de praktijkgebieden “vennootschaps- en ondernemingsrecht” en “bouw, vastgoed en projectontwikkeling”. Hij behandelt dossiers inzake aandeelhoudersgeschillen, aandelentransacties, distributierecht en vastgoedtransacties, met inbegrip van erfpacht- vruchtgebruik- en opstalconstructies. Door zijn ervaring en pragmatische aanpak vertalen de contracten het bereikte commerciële evenwicht en anticiperen zij op mogelijke geschillen. Als opgeleid bemiddelaar worden geschillen indien mogelijk buiten de rechtbank om geregeld.

Hij brengt sereniteit in discussies, is pragmatisch en oplossingsgericht en houdt rekening met hetgeen de cliënt echt belangrijk vindt.

Roxanne Verelst

Roxanne behaalde begin 2020 de titel van Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen.

Zij is plichtsbewust, gedreven en behandelt uw dossier met zorg.

Justine Heureux

Justine Heureux behaalde in 2020 de titel van Master in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen en in 2021 de titel van Master in het vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Justine is oprecht, warmhartig en enthousiast. Zij behandelt uw dossier met veel zorg.

Onze recente publicaties