15 september 2020

Categorieën: Kantoornieuws

Voorstelling van onze nieuwe stagiaire: Amber Simons (patroon: mr. Reiner Tijs)

Wij werken samen in en aan een 'geweldig' kantoor met 'geweldige' mensen die gemotiveerd, gedisciplineerd en verantwoordelijk zijn, die goed kunnen samenwerken in een team en die kritisch, maar toch loyaal zijn aan het kantoor. Met hen gaat het kantoor een duurzame professionele relatie aan. Hieronder maakt u kennis met onze nieuwe stagiaire Amber Simons. 

Amber woont in Antwerpen, waar ze in 2019 de Engelstalige masteropleiding rechten aan de Universiteit van Antwerpen met grote onderscheiding heeft afgerond. Nadien behaalde ze de Master de spécialisation en droit international public aan de Université libre de Bruxelles, eveneens met grote onderscheiding. Tijdens haar studies spitste Amber zich voornamelijk toe op het internationaal publiekrecht. 

In 2018 heeft Amber stage gelopen op de ontwapeningsafdeling van de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties en andere instellingen in Genève. Daarnaast heeft ze een semester aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika gestudeerd. Tijdens haar jaar aan de ULB vertegenwoordigde ze de universiteit op de halve finale van de Manfred Lachs Moot Court Competition. Verder heeft ze ook ervaring opgedaan in het publiekrecht als zomerstagiaire.

Amber heeft gekozen voor een carrière in de advocatuur omwille van haar intrinsieke interesse in het recht, het intellectueel uitdagend karakter van het beroep en de dynamische werkomgeving, evenals haar maatschappelijke meerwaarde. 

Om die redenen zal Amber de vakgroep ‘overheid’ vervoegen, onder het patroonschap van mr. Tijs. Ze zal onder meer meewerken aan dossiers omtrent omgevingsrecht, planschade en onteigening. Dit ligt in lijn met haar interesse in de unieke relatie tussen overheid en burger, en het verdedigen van de belangen van de betrokken actoren.  

Haar engagement voor Forum Advocaten verwoordt ze als volgt: “De collegiale werkomgeving van Forum Advocaten is de plek bij uitstek om mijn intrinsieke interesse in het recht om te zetten in kwalitatief en oplossingsgericht werk, enkele kernwaarden van Forum Advocaten. Daarenboven wil ik sterk inzetten op klantgerichtheid en het opbouwen van vertrouwensvolle relaties.” 

Wij wensen Amber alvast veel succes. We zijn ervan overtuigd dat zij een meerwaarde zal zijn binnen ons team. 

Welkom Amber!