relatiegericht-icon Relatiegerichte advocatuur
transparant-icon Transparante werkwijze
expert-icon Team van juridische experten
reactie-icon Snel antwoord
resultaat-icon Resultaatgerichte aanpak

Overheid

Forum Advocaten is sterk gespecialiseerd in het recht dat de verhouding regelt van ondernemingen en burgers met de overheid. Dit ‘publiek’ recht wijkt op heel wat punten af van het ‘privaatrecht’ (dat de verhouding regelt tussen burgers en ondernemingen onderling). Het is dan ook ‘bijzonder’ recht waarvoor een bijzondere expertise vereist is.

Overheid
Benefits

WAAROM KIEZEN VOOR FORUM ADVOCATEN

Uw juridische partner met praktische expertise

Expertise

Forum Advocaten is sterk gespecialiseerd in het overheids- en omgevingsrecht. Wij hebben op dit vlak een uitgebreide knowhow en jarenlange ervaring opgebouwd. Wij volgen de nieuwe wetgeving en rechtspraak op de voet, wij publiceren in deze materie en geven geregeld ook opleidingen hierover. U bent dus verzekerd van kwaliteitsvol advies en juridisch werk op topniveau.

Referenties

We kunnen heel wat referenties voorleggen van zaken waarbij onze cliënten ons selecteerden op basis van de beste prijs/kwaliteit. Zo konden we onze medewerking verlenen aan heel wat interessante en complexe omgevingsrechtelijke dossiers, o.a. in verband met de realisatie van wegeninfrastructuur (Oosterweelverbinding), de begeleiding bij de opmaak van diverse ruimtelijke uitvoeringsplannen, de opmaak van gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen, de begeleiding van grote en/of complexe woon- en huisvestingsprojecten, verkavelingsprojecten, aanvragen voor meergezinswoningen, onteigeningsdossiers voor fietspaden, gemeenschapsvoorzieningen, overstromingsgebieden,…. Maar ook in diverse andere deeldomeinen van het overheids- en omgevingsrecht kunnen we heel wat belangrijke referenties voorleggen (zie bij de specialisaties).

Resultaat

Succesverhalen worden samen geschreven. Wij beschikken over een geweldig team van creatieve, verantwoordelijke en gemotiveerde advocaten. Ze zijn niet alleen juridisch onderlegd, maar ook overtuigd van de meerwaarde van een relatiegerichte advocatuur. Daarbij ligt de focus niet (alleen) op (de toepassing van) het recht, maar (ook) op de (professionele) relaties van de cliënt die moeten aanhouden of verbeterd worden. Dit is de beste garantie op een positief resultaat. Een eenvoudig voorbeeld: een bouwproject realiseren enkel met focus op wat kan en mag volgens de Codex Ruimtelijke Ordening, houdt grote risico’s in. Het juridische aspect is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de aandacht voor de omgeving en de (goede) relaties met de overheid. Daarbij speelt ervaring een grote rol, maar ook de geloofwaardigheid die we opbouwden in het overheids- en omgevingsrecht. Die expertise, ervaring én geloofwaardigheid zetten we in om maximaal resultaat te behalen.

Een klant die Forum Advocaten opbelt kan een betrouwbaar antwoord verwachten, gebaseerd op kennis en ervaring.

Wij helpen u graag verder met al uw juridische vragen

Contacteer ons
Contact Forum Advocaten Antwerpen