Belgische ondernemingen en vrije beroepers

Forum Advocaten biedt u alle juridische en strategische diensten aan die u in uw onderneming of vrij beroep nodig heeft. Wij werken niet enkel dossier per dossier, maar zijn vaak voor onze cliënten een strategisch klankbord bij het nemen van belangrijke beslissingen.  Forum Advocaten denkt mee zoals een interne bedrijfsjurist en is onmiddellijk bereikbaar zonder dat u uw verhaal telkens opnieuw dient te vertellen. Vanuit de kennis van uw onderneming denken wij proactief mee en geven wij u het gepaste praktische advies waar u echt wat aan heeft.  Wij staan u bij aan de onderhandelingstafel, zorgen voor contracten waarop u vol vertrouwen kunt terugvallen en handelen uw geschillen af in of buiten de rechtbank.

Hieronder vindt u de voornaamste domeinen die wij behandelen. Voor andere doen wij beroep op externe  partners met wie wij samenwerken.  U blijft met de u vertrouwde advocaat handelen overeenkomstig de u gekende dienstverlening en tarieven.

U onderneemt, Forum Advocaten maakt het mogelijk

Specialisaties in belgische ondernemingen en vrije beroepers

Arbeids- en sociaal recht

Uw personeel is uw meest kostbare actief, maar vaak een bron van kopzorgen. De arbeidsverhoudingen zijn delicaat en veelal een juridische evenwichtsoefening tussen uw ondernemingsbelangen en deze van de werknemers, waarbij u met vakbonden en sociale inspectie geconfronteerd kan worden.

Lees meer

Medisch tuchtrecht

Het medisch tuchtrecht is een geheel van deontologische regels voor artsen en andere medische hulpverleners. De tuchtcolleges beoordelen of een arts of andere hulpverlener zich bij de uitoefening van zijn beroep al dan niet gedragen heeft volgens de voor hem geldende professionele standaard/deontologie. Het tuchtcollege kan diverse sancties opleggen zoals een waarschuwing, een berisping of een tijdelijk of permanent verbod om het beroep nog uit te oefenen.

Lees meer

Incasso

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met klanten die laat of niet betalen. Dit weegt op uw kaspositie en zorgt voor heel wat ergernis en administratie.Wat kunt u preventief doen om achterstallen bij klanten te voorkomen? Welke concrete maatregelen kunt u nemen om uw facturen te innen?

Lees meer

Contracten

Het (bedrijfsl)even wordt geregeld door contracten, al dan niet in de vorm van schriftelijke overeenkomsten. Afspraken met klanten, leveranciers, distributeurs, franchisenemers, financiers, ... maken min of meer voorwerp uit van uitgebreide contracten en algemene voorwaarden.

Lees meer

Joint ventures

Indien u de kracht van samenwerking met een partner kan realiseren, dan zijn goede afspraken cruciaal. Gaat u gewoon samenwerken, richt u samen een vennootschap op, of bent u klaar voor een fusie?

Lees meer

Bedrijfsoverdracht en -overname, participaties

Een bedrijf overlaten of overnemen is een cruciaal en spannend moment voor zowel de overlater als de overnemer dat de gepaste professionele begeleiding verdient. Een goede adviseur is  een dealmaker en vindt het juiste evenwicht tussen de belangen van de partijen. Forum Advocaten staat overlaters en overnemers bij in de onderhandelingen, audit en redactie van de contracten.
 

Lees meer

Aandeelhoudersconflicten

Tussen partners kan het soms mis lopen.  Wat als u uit de vennootschap wenst te stappen, maar uw mede-aandeelhouders u niet willen of kunnen uitkopen? Wat indien u in uw onderneming wordt geconfronteerd met een mede-aandeelhouder met wie u niet langer kan samenwerken? 

Lees meer

Uw zaak is onze expertise. Onze advocaten staan voor u klaar.

Frederic Rosiers

Frederic Rosiers

Frederic Rosiers is al gedurende meer dan 10 jaar actief in het ondernemingsrecht, met een bijzondere ervaring in joint-ventures, overnames van ondernemingen en conflicten tussen aandeelhouders. Ook begeleidt hij cliënten bij het opzetten van ondernemingen en vastgoedtransacties. Als opgeleid bemiddelaar worden geschillen indien mogelijk buiten de rechtbank om geregeld.

Neem contact op met Frederic
Jana Kern

Jana Kern

Jana Kern is actief in het arbeids- en sociaal recht, iets waarmee de KMO en vrije beroeper geconfronteerd worden van zodra zij beslissen om personeel aan te werven. Zij staat de ondernemer, maar ook de werknemer bij in binnen- en buitenland, en dit in 6 talen.

Neem contact op met Jana
Ilse De Geyter

Ilse De Geyter

Ilse De Geyter is binnen het ondernemingsrecht actief in algemeen contractenrecht (verbintenissenrecht), bouwrecht, en medisch tuchtrecht. Zij zet zich tevens in voor de inning van onbetaalde facturen, dit zowel via de klassieke procedure als via de IOS procedure.  Als advocaat heeft zij een directe en openhartige communicatiestijl die nauw aansluit bij de wereld van ondernemers. Het is haar overtuiging dat de hedendaagse advocaat proactief communiceert, commercieel denkt en te allen tijde resultaatgericht handelt.

Neem contact op met Ilse

Contacteer ons advocatenkantoor

Stuur ons een bericht. Eén van onze advocaten helpt u graag verder.

Contact
Website design & development by