Ondernemings- en vennootschapsrecht

Advocaat ondernemings- en vennootschapsrecht

Forum Advocaten biedt u alle juridische en strategische diensten aan die u in uw onderneming of vrij beroep nodig heeft. Wij werken niet enkel dossier per dossier, maar zijn vaak voor onze cliënten een strategisch klankbord bij het nemen van belangrijke beslissingen.  Forum Advocaten denkt mee zoals een interne bedrijfsjurist en is onmiddellijk bereikbaar zonder dat u uw verhaal telkens opnieuw dient te vertellen. Vanuit de kennis van uw onderneming denken wij proactief mee en geven wij u het gepaste praktische advies waar u echt wat aan heeft.  Wij staan u bij aan de onderhandelingstafel, zorgen voor contracten waarop u vol vertrouwen kunt terugvallen en handelen uw geschillen af in of buiten de rechtbank.

Hieronder vindt u de voornaamste domeinen die wij behandelen. Voor andere doen wij beroep op externe  partners met wie wij samenwerken.  U blijft met de u vertrouwde advocaat handelen overeenkomstig de u gekende dienstverlening en tarieven.

U onderneemt, Forum Advocaten maakt het mogelijk

Specialisaties in ondernemings- en vennootschapsrecht

Aandeelhoudersconflicten

Tussen partners kan het soms mis lopen.  Wat als u uit de vennootschap wenst te stappen, maar uw mede-aandeelhouders u niet willen of kunnen uitkopen? Wat indien u in uw onderneming wordt geconfronteerd met een mede-aandeelhouder met wie u niet langer kan samenwerken? 

Lees meer

Joint ventures

Indien u de kracht van samenwerking met een partner kan realiseren, dan zijn goede afspraken cruciaal. Gaat u gewoon samenwerken, richt u samen een vennootschap op, of bent u klaar voor een fusie?

Lees meer

M&A

Een bedrijf overlaten of overnemen is een cruciaal en spannend moment voor zowel de overlater als de overnemer dat de gepaste professionele begeleiding verdient. Een goede adviseur is  een dealmaker en vindt het juiste evenwicht tussen de belangen van de partijen. Forum Advocaten staat overlaters en overnemers bij in de onderhandelingen, audit en redactie van de contracten.

Lees meer

Distributie en commerciële contracten

Het (bedrijfsl)even wordt geregeld door contracten, al dan niet in de vorm van schriftelijke overeenkomsten. Afspraken met klanten, leveranciers, distributeurs, franchisenemers, financiers, ... maken min of meer voorwerp uit van uitgebreide contracten en algemene voorwaarden.

Lees meer

Incasso

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met klanten die laat of niet betalen. Dit weegt op uw kaspositie en zorgt voor heel wat ergernis en administratie.Wat kunt u preventief doen om achterstallen bij klanten te voorkomen? Welke concrete maatregelen kunt u nemen om uw facturen te innen?

Lees meer

Medisch tuchtrecht

Het medisch tuchtrecht is een geheel van deontologische regels voor artsen en andere medische hulpverleners. De tuchtcolleges beoordelen of een arts of andere hulpverlener zich bij de uitoefening van zijn beroep al dan niet gedragen heeft volgens de voor hem geldende professionele standaard/deontologie. Het tuchtcollege kan diverse sancties opleggen zoals een waarschuwing, een berisping of een tijdelijk of permanent verbod om het beroep nog uit te oefenen.

Lees meer

Meertalige ondersteuning

Alle diensten die Forum Advocaten aanbiedt vanuit haar expertise Bouw- en vastgoedrecht, Overheids- en omgevingsrechtOndernemings- en vennootschapsrecht en Arbeids- en sociaal recht biedt Forum Advocaten in het kader van internationaal ondernemen eveneens aan in 6 talen. Meer nog: daarbij neemt Forum Advocaten de coördinerende rol op zich en doet zij aan projectmanagement zodat de cliënt een full service krijgt over de grenzen heen.

Lees meer

Uw zaak is onze expertise. Onze advocaten staan voor u klaar.

Op zoek naar een advocaat ondernemings- en vennootschapsrecht te Antwerpen? Wij zijn een advocatenkantoor gespecialiseerd in Ondernemings- en vennootschapsrecht. Neem contact op met één van onze specialisten.

Frederic Rosiers

Frederic Rosiers is al gedurende meer dan 10 jaar actief in het ondernemingsrecht, met een bijzondere ervaring in joint-ventures, overnames van ondernemingen en conflicten tussen aandeelhouders. Ook begeleidt hij cliënten bij het opzetten van ondernemingen en vastgoedtransacties. Als opgeleid bemiddelaar worden geschillen indien mogelijk buiten de rechtbank om geregeld.

Neem contact op met Frederic
Frederic Rosiers

Contacteer ons advocatenkantoor

Stuur ons een bericht. Eén van onze advocaten helpt u graag verder.

Contact
Website design & development by