Arbeids- en sociaal recht

Advocaat arbeidsrecht en sociaal recht

Uw werknemers zijn uw meest kostbare actief, maar vaak zijn ze ook een bron van kopzorgen. Het evenwicht bewaren is soms een uitdagende oefening, net als de confrontaties met vakbonden en de sociale inspectie.

Bent u op zoek naar een advocaat arbeidsrecht, dan bent u bij het goede adres. Onze advocaten zijn echte specialisten in hun vak. In tegenstelling tot de adviesfunctie van het sociale secretariaat, bieden wij u een all-round service. Met bakken rechtbankervaring, een diepgaand begrip voor juridische nuanceringen en de mogelijkheid om voor u te onderhandelen en te procederen, zijn wij een doeltreffende HR-partner.

U kan rekenen op een verregaande expertise in individueel arbeidsrecht, collectief arbeidsrecht, sociaal strafrecht en internationaal arbeidsrecht.

Als werkgever moet u soms de moeilijke beslissing maken dat u een medewerker moet ontslaan. Daar bewijst een advocaat ontslag zijn waarde, onze advocaten begeleiden u met kennis van zaken.

Ontdek waarom Forum Advocaten de HR advocaten zijn die u zoekt.

 

Waarom kiezen voor Forum Advocaten?

 

Uw juridische HR partner

Als werkgever heeft u genoeg zorgen aan uw hoofd. Onze specialisten ontlasten en begeleiden u in alle aspecten van uw personeelsbeleid. Met aangepast advies kan u onmiddellijk aan de slag en kan u de nodige aanpassingen snel en efficiënt doorvoeren in uw onderneming.

Multidisciplinaire juridische bijstand op maat

Samen zoeken onze specialisten naar de juiste oplossing op maat van de onderneming. Gaat het om een overname van een bedrijf, een herstructurering of toch een zelfstandige samenwerking? Alles is mogelijk bij Forum Advocaten. Wij beschikken niet alleen over advocaten arbeidsrecht en advocaten sociaal zekerheidsrecht, maar hebben ook specialisten vennootschapsrecht, bouwrecht en stedenbouwrecht in huis zodat wij full-service adviesverlening kunnen aanbieden.

Juridische én praktische expertise

Onze specialisten beschikken niet alleen over een uitgebreide juridische kennis, maar ook over een praktische kennis, in verschillende sectoren, dankzij jaren ervaring en specialisatie.  Door juridische expertise te combineren met deze pragmatische know how komen wij tot de ideale oplossing voor uw bedrijf, rekening houdende met alle belangen.

Specialisaties in arbeids- en sociaal recht

Individuele arbeidsbetrekkingen

Onze specialisten staan u gedurende de volledige tewerkstelling bij in alle aspecten van het individueel arbeidsrecht. Op zoek naar een advocaat voor ontslag of een arbeidsconflict, wij staan u met raad en daad bij vanaf de aanwerving van een werknemer tot op het ogenblik van uitdiensttreding:

 • Bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst en policies
 • Bij het optimaliseren van de verloning
 • Bij geschillen rond of de wijziging van arbeidsvoorwaarden
 • Bij geschillen rond schijnzelfstandigheid
 • Bij geschillen rond arbeidsduur
 • Bij geschillen rond welzijn op het werk
 • Bij geschillen met betrekking tot beschermde werknemers
 • Bij geschillen omtrent privacy op het werk
 • Bij het ontslag (al dan niet om dringende reden) of de uitdiensttreding van de werknemer
 • Bij iedere vorm van discriminatie vóór en tijdens de arbeidsrelatie.
 • Kortom, bij ieder arbeidsgeschil

Lees meer

Collectieve arbeidsbetrekkingen

Onze advocaten arbeidsrecht staan u bij in het collectief arbeidsrecht, waar zij bijzondere expertise hebben in:

 • Het begeleiden van het sociaal overleg
 • Het bijstaan van werkgevers en werknemers bij herstructureringen (collectief ontslag, sluiting van onderneming edm…)
 • Het opmaken van ondernemings-cao’s (o.m.  bonusplannen, invoeren van nachtarbeid edm..)
 • De begeleiding bij sociale verkiezingen
 • Invoeren van arbeidsregelingen (flexibele uurroosters, glijdende uurroosters, vaste uurroosters)
 • Enz.

Lees meer

Sociaal strafrecht

De regels over arbeidsrecht, sociale zekerheid en welzijn op het werk worden gehandhaafd door verschillende sociale inspectiediensten. Uw advocaat sociaal recht staat u bij wanneer u geconfronteerd wordt met een controle van de sociale inspectie, zowel in een minnelijke fase als in een gerechtelijke fase.

Word u geconfronteerd met een multidisciplinaire controle? Contacteer dan zeker ons team van arbeidsrecht specialisten.

Lees meer

Internationale tewerkstelling

Steeds meer ondernemingen zijn internationaal actief, waardoor ze geconfronteerd worden met vragen die te maken hebben met internationale tewerkstelling. Niet alleen het toepasselijke arbeidsrecht moet nagezien worden, maar ook de aspecten van sociale zekerheid en fiscaal recht. Ook verblijfsgerelateerde aspecten zijn van belang als de werknemer moet verhuizen vanuit het buitenland om zich in België te vestigen. Een complexe materie waar men als werkgever of werknemer vaak het bos door de bomen niet meer ziet.

Forum Advocaten biedt u een unieke, volledige en meertalige ondersteuning aan in het kader van internationaal arbeidsrecht op maat van  uw onderneming.

Meertalige arbeidsovereenkomsten stellen wij vlot op, op maat van uw behoefte, maar ook worden allerhande teksten zoals ontwerpen van brieven, policies en adviezen op een flexibele manier in meerdere talen aan de cliënt ter beschikking gesteld middels onze op maat aangeboden meertalige ondersteuning (zie ook onze website speciaal voor internationaal cliënteel: anwaltinbelgien.de).

Ook anderstalige cliënten worden op die manier in alle transparantie begeleid in het vaak moeilijke en voor buitenlandse spelers onbegrijpelijke Belgische arbeidsrechtelijke landschap.

Lees meer

Bijzondere expertise in verschillende paritaire comités

Doorheen de jaren hebben onze arbeidsrechtspecialisten verschillende ondernemingen begeleid en geadviseerd in diverse sectoren, waardoor zij een bijzondere expertise hebben opgebouwd met betrekking tot de toepasselijke sectorale regelgeving en praktijken.

Lees meer

Uw zaak is onze expertise. Onze advocaten staan voor u klaar.

Op zoek naar een advocaat arbeids- en sociaal recht te Antwerpen? Wij zijn een advocatenkantoor gespecialiseerd in Arbeids- en sociaal recht. Neem contact op met één van onze specialisten.

Jana Kern

Zij staat vooral de ondernemer, maar ook de werknemer bij in binnen- en buitenland, en dit in 6 talen. Deze meertalige ondersteuning zorgt ervoor dat internationale ondernemingen op maat worden geholpen in hun eigen taal.

Neem contact op met Jana
Jana Kern

Contacteer ons advocatenkantoor

Stuur ons een bericht. Eén van onze advocaten helpt u graag verder.

Contact
Website design & development by